Rudolf Nipius

In 2003 was Rudolf Nipius meer dan 20 jaar werkzaam in de wereld van tabak, zuivel, koffie en wijn. Door de intensieve samenwerking met producenten en de passie die zij voor hun werk toonden, is hij steeds meer bevlogen en betrokken geraakt bij deze natuurlijke producten.

Eigen merk

Sinds Rudolf in het wijnvak werkzaam is, is de wens om een eigen merk te ontwikkelen steeds sterker geworden. Na 5 jaar nauwe samenwerking met veel verschillende producenten in Spanje en Zuid-Amerika, is hij met een aantal gerenommeerde wijnmakers overeengekomen om in hun gebied samen een wijn te produceren die het meest de authentieke karaktereigenschappen van de druif en het gebied weergeven.

Bekijk hier de volledige video (27.29 min)

NIUS-assortiment

De samenwerking met Spaanstalige wijnmakers heeft in 2003 geleid tot 2 wijnen uit Chili en 3 uit Spanje.

Vinologenopleiding

Nadat Rudolf in 2001 de titel Vinoloog behaalde aan de Wijnacademie, werd hij op basis van zijn specifieke kennis gevraagd om zelf te doceren. Sinds 2003 is Rudolf verbonden aan de Wijnacademie en geeft hij de les over Spaanse wijnen. Op deze wijze kan hij optimaal zijn kennis – met passie en respect voor de Spaanse wijnproducenten – overbrengen.

Proost!

Rudolf: ‘Wat ik nog steeds een van de mooiste gebruiken vind, is dat we met een glas wijn in de hand op elkaars gezondheid drinken. Sommigen hebben meer dan vijf minuten nodig om daarbij stil te staan in een welgemeende toespraak. Fantastisch, maar alleen ‘proost’ mag ook!’

Mooi gebruik: proosten op het leven